Ondernemend Arnhem

admin Blog

Facebooktwittergoogle_plus

Bij Sequence Zero zijn we altijd op zoek naar nieuwe gelegenheden en kansen om gave dingen te doen. Dit resulteert nogal eens in gezellige borrels of evenementen waarbij kennisdeling voorop staat. We doen dit allemaal vanuit de gedachte een optimaal ondernemersklimaat in Arnhem te creëren. Dat doen we voor startende ondernemers, omdat we zelf ook nog startende ondernemers zijn. Dat begint uiteraard met het een goede interne organisatie. En het opzetten van een goede interne organisatie gaat, zoals met ieder bedrijf, gepaard met vallen en opstaan. Maar een optimaal ondernemersklimaat creëren kun en doe je niet alleen. Dat doe je samen met gelijkgestemden, en die zijn er volop in Arnhem. Om die reden zoeken we de verbinding met andere organisaties, collega broedplaatsen en andere initiatieven in de stad. En vandaag hebben we weer twee mooie stappen gezet naar een nog ondernemender Arnhem.

De Dag Van De Economie
Om tot een optimaal vestigingsklimaat te komen, moet je eerst inzichtelijk maken welke toegevoegde waarde we op dit moment creëren en waar kansen liggen. En dat hebben we met samen met onze collega’s van het CVJO, Greenhouse en Coehoorn Centraal gedaan. Daarnaast hebben De Kleine Campus en OK72 aangegeven in de toekomst ook te participeren. We hebben een kleine enquête onder onze ondernemers uitgezet om deze toegevoegde waarde in cijfers uit te drukken. De resultaten maken duidelijk dat iedere ondernemer gemiddeld veel geld omzet. En de verwachting is dat dit in 2015 alleen maar meer zal worden. Een resultaat waar we trots op zijn. En wij niet alleen. De uitkomsten van de enquête hebben we door Studio Lakmoes laten vertalen naar een prachtige infographic. Deze infographic overhandigden we aan de Wethouder van Economische Zaken, Hans Giesing. Het was mooi om te zien en te horen dat hij ons initiatief steunt en Arnhem, net als wij, ziet als een voedingsbodem voor beginnend ondernemerschap. Uiteindelijk hebben we elkaar allemaal nodig om er iets moois van te maken. Maar zoals eerder aangegeven; er blijven nog genoeg kansen onbenut. Er kan nog veel meer gedaan worden om een beter klimaat voor de startende ondernemer te creëren.

10960301_718862651545920_3793136914541884375_o

De Nacht Van De Economie
Een tweede kans diende zich dezelfde dag nog aan. Tijdens De Nacht Van De Economie, het netwerkevenement van de Provincie Gelderland, verzorgden we samen met het CVJO een stuk programma rondom de start-up verkiezing van het jaar. Eerlijk toegegeven; het evenement had een prachtige uitstraling en zag er goed verzorgd uit. Maar veel programma onderdelen kwamen niet uit de verf. Het was erg druk, redelijk lawaaierig en er was weinig ruimte om een goed programma te kunnen verzorgen. Een belangrijk onderdeel van ons programma was juist de interactie tussen publiek en presentator. Dit kwam helaas niet van de grond. Maar het was goed om ons gezicht te laten zien en we deelden onze visie met interessante partijen. Niet iedere kans is gelijk een homerun. Als we terugkijken op de hele dag, dan hebben we er voor gezorgd dat alle honken bezet zijn.

Benieuwd naar de infographic? Vul onderstaand formulier in en het komt zo spoedig mogelijk je kant op.

Je naam

Je email