HAN Inspiratiedag – Donderdag 5 maart 2015

jeroen nerven Blog

Facebooktwittergoogle_plus

Donderdag 5 maart vond voor de tweede keer dit jaar de HAN inspiratiedag plaats. Ruim 60 eerstejaars HAN-studenten van de opleiding Communicatie & Multimedia Design kwamen langs op Sequence Zero om kennis te maken met het creatieve beroepenveld. De leerlingen kregen een rondleiding, een workshop en twee inspirerende presentaties.

Ze moeten het vak beleven
Wij hebben de inspiratiedag in het leven geroepen om een vuurtje aan te wakkeren bij de studenten. Eén van de zaken die naar voren kwam is dat het belangrijk is dat je ‘durf’ moet hebben, óók om fouten te maken. Hiermee creer je meer beleving in wat je doet. Tijdens deze dag konden de studenten dit op verschillende manieren ervaren.

Doe waarvoor je in de fik staat
De eerste presentatie werd gehouden door Diederik Vrijhoef, mede-oprichter van Sequence Zero en Cre-Aid eigenaar. Als afgestudeerde CMD-student vertelt Diederik dat hij zijn passie had gevonden door hetgeen te doen wat juist niét mocht van alle leraren. Zo zegt Diederik altijd: “Doe waarvoor je in de fik staat”. In de presentatie neemt hij de studenten mee in de zoektocht naar zijn passie, geeft hij inzicht in het ondernemerschap en het werkveld van de multimedia professional. Een inspirerend verhaal dat je laat inzien dat je je hart moet volgen.


DSC_8256 DSC_8249 DSC_8258

Plezier maken
Hierna kregen de studenten een presentatie van mede-eigenaar van Sequence Zero: William Koster. Daarnaast is hij actief met New Dutch School en Jack the Tripper. Hij vertelde over zijn passie, muziek en mensen bij elkaar brengen. In zijn presentatie kwam naar voren dat hij een opleiding had gedaan wat niets te maken had met zijn huidige werk. Daarop kreeg hij een vraag van een leerling, of het niet hebben van de juiste diploma’s hem wel eens in de weg heeft gestaan. Zijn antwoord was simpelweg “nee”. Een prachtig voorbeeld voor mensen die een opleiding hebben afgerond en denken dat ze daar aan vast zitten. William liet zien dat je eigenlijk alles kunt bereiken, zolang je er maar 100% voor gaat.

Knippen en plakken
Na deze twee presentaties was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Hoe kon dat beter dan met een inspirerende workshop? De workshop ‘Analoge photoshop’ werd gegeven door Charlotte van Dik&Stijlloos. Haar doel was om de studenten te stimuleren om meer te schetsen, te knippen en te plakken. “Met schetsen kun je namelijk alles. Alles wat op internet of in programma’s te vinden is, staat eigenlijk al vast.” Een mooi voorbeeld: “Wanneer je de letter E, 1000 keer opnieuw typt blijft de letter hetzelfde eruit zien, maar wanneer je hem zelf schrijft is ie altijd anders. Elke letter is uniek.” Voel je hem?


DSC_8264 DSC_8272 DSC_8142

Sequence Tour
Sequence Zero is een broedplaats van allerlei verschillende ondernemers. In het pand aan de Trans 6 zitten zij overal verspreid te werken aan hun droom. Sequencer Jeroen gaf de studenten daarom een mooie rondleiding om te laten zien wat er zoal gebeurt binnen Sequence. Tijdens de rondleiding vertelt Jeroen enthousiast over de geschiedenis van Sequence Zero, liet hij de verschillende bedrijven zien en kregen leerlingen de kans om vragen te stellen.

Tot slot…
Voor zowel de studenten als de ondernemers was het een leerzame en inspirerende dag. Omdat onze ondernemers veelal kort geleden afgestueerd zijn en dus startende ondernemers zijn, staan ze dicht bij de belevingswereld van de studenten.

Deze combinatie maakte het een dag vol nieuwe indrukken, wijze lessen en een grote bak inspiratie waarmee de studenten aan het eind van de dag weer naar huis vertrokken. Misschien tot snel, er is altijd een bureautje vrij om te huren!


DSC_8163 DSC_8117 DSC_8232

Benieuwd naar hoe de vorige inspiratiedag eruit zag?
In opdracht van Sequence Zero maakte Visuele Notulen het onderstaande magazine van de inspiratiedag van vorig jaar.

https://readymag.com/39968