De allereerste Sequence Show & Tell: infographics

admin Blog

Facebooktwittergoogle_plus

Marjolein Pijnappels van Studio Lakmoes verzorgde op 6 november de eerste Sequence Show & Tell door middel van een lezing over haar grote passie: infographics. Tijdens zo’n Show & Tell geven ondernemers van Sequence Zero een kijkje in de keuken.

De informatievoorziening is in de afgelopen decennia enorm toegenomen. Er is zelfs meer informatie beschikbaar dan we kunnen verwerken. Informatie visualiseren is een oplossing om de vele informatie die op ons af komt beter te verhapstukken. Zo maken infographics informatie gemakkelijker door middel van visualisatie. Infographics zijn beelden waarmee een proces wordt verduidelijkt of cijfers worden gevisualiseerd. Dit is precies waar Marjolein zich op richt en waarmee zij bedrijven, overheden, wetenschappers en organisaties helpt bij het delen van kennis in eigenzinnige infographics. Marjolein: “Ik ben een beelddenker.”

Tijdens de lezing gaf Marjolein inzicht in de manier waarop ons brein informatie verwerkt, de voordelen van infographics en haar werkproces. Daarnaast gaf ze een aantal belangrijke basisprincipes bij het visualiseren van data mee. Marjolein sloot af met haar missie: “Kennis is alleen waardevol als ze gedeeld wordt.”